Art by Ingebjørg Mundheim

I 2017 etablerte Ingebjørg Mundheim firmaet «Powertex Oslo og omegn» for å fremme Powertex som miljøvennlig tekstil herder innenfor ulike kunstformer.  I 2019 endret hun navnet til «Art by Ingebjørg Mundheim»

Besøk nettbutikken her… https://www.powertex-norway-art-by-ingebjorg.com/443925281

Hva er Powertex kunstmedium?

Powertex ble grunnlagt av Brigitte Grade i 2001 i Belgia og har siden det blitt brukt av kunstnere over hele verden. Powertex er en allsidig og spennende tekstilherder som kan brukes til mange formål innenfor kunst- og kunsthåndverk. Powertex har et rikt utvalg av spennende produkter.

Powertex sine produkter er et sortiment bestående av ulike komponenter som er satt sammen til en serie med farger i ulike varianter, ulike typer maling, flytende farger, ulike effekter som kan brukes inn i kunstverk.

De ulike materialene som skaper struktur, lufttørker og herder av seg selv. Leireproduktene skal ikke stekes i ovn.

  • Powertex har vært på det norske markedet i ca. 6 år.
  • Powertex er med på å gi struktur og form til mange ulike materialer så som tekstil, tre, papplerret, glass, metall med mer. 
  • Powertex er et fantastisk middel til å bruke inn i redesign – ombruk – gjenbruk av ulike materialer som defineres som søppel.
  • Powertex er vannbasert, syrefritt og miljøvennlig og kan brukes av barn og voksne.
  • Kurs/opplæring i Powertex-teknikker blir kun utført av sertifiserte Tutor/Teachers 

Fremstilling av kunst med Powertex

Mundheim er brennende engasjert i miljøvern og en bærekraftig livsstil. Hun ønsker derfor å skape nye kunstuttrykk ved hjelp av det miljøvennlige tekstil herde middelet. For å støtte det allerede globale engasjementet rundt forsøpling og miljøvern bruker hun fortrinnsvis gjenstander vi definerer som «søppel».

Vi lever i et bruk og kast samfunn, noe som gjør det lett å skaffe til veie produksjonsmaterialer. I hennes arbeid bruker hun ting som allerede er produsert, kanskje kastet, og som allerede befinner seg i hennes nærområde. Hun lager kunstgjenstander, som skal pryde et vakkert hjem eller nytes i det offentlige rom. Hennes kunstverk skal også ha et viktig budskap.

Ved ombruk, gjenbruk og redesign av eksisterende, kanskje ødelagte bruksgjenstander ønsker hun å bidra til redusert produksjon av ting som kan skade naturen. 

Materialer som brukes er mange, for eksempel brukte Norges. Gamle sprukne og ødelagte vaser, skåler, fat, slitne lykter, lampeføtter, ulike metall gjenstander, lampe-skjermer, ulike tekstiler i silke, bomull og lin, blonder, bånd, tauverk, tråd… mulighetene er uendelige!

Powertex – regler internasjonalt

REACh – forskrift om registrering, vurdering, godkjenning og begrensning av kjemikalier. Denne forskriften er laget for å beskytte mennesker og miljø. Powertex har i sin 18 årlige historie alltid, og vil alltid ta sitt ansvar og arbeide i henhold til de strengeste internasjonale standarder. 

Powertex og har også kvalifisert seg til det høyeste amerikanske sikkerhetsmerket AP-safety, som er kjent som verdens strengeste. Dette sikkerhetsstemplet er kronen på deres arbeid. USA er veldig strenge når det gjelder import av utenlandske produkter. Spesielt når produktet skal være egnet for bruk i utdanningssektoren.