CASHMERE

Disse plaggene er designet på Nesøya i Asker, en vakker øy i nærheten av Oslo og er produsert for oss som er opptatt av skandinavisk design. Naturskjønne omgivelser og råvarer av høy kvalitet er noe Norge og Kashmir har til felles. Vi bruker bare naturlig Cashmere fra geiter som lever på snøkledde fjellplatå i Kashmir. Geitene gjetes av Nomadefolket på samme autentiske måte som for tusenvis av år siden.

MYKE, LETTE OG LUFTIGE KASHMIRSKJERF

100% ren Cashmere ull. Skjerfet er tynt og lett men utrolig varmt og mykt. Størrelsen er 200 x 70 cm.

Besøk nettbutikken…

CASHMIR PONCHO

Supermyk poncho som er perfekt til alle årstider! Fin 90% Cashmere, 10% Ull Poncho i onesize.

Besøk nettbutikken…

HISTORIEN OM PASHMINA

Pashmina er det persiske ordet for ull og er i Vesten mest kjent som cashmeereull, ull fra området på sørsiden av Himalayafjellene. Den fine ullen kommer fra fjellgjeitenes underull. Geitene gjetes av semi nomader og produserer ca. 1 kg ull hvert år. Det tibetanske platået har et ideelt miljø for pashmina og bidrar til at ullens fibre er eksepsjonelt absorberende og farges svært godt. Dette gir dype og rike farger, unik mykhet, varme og varighet.

TA VARE PÅ DIN PASHMINA

Den blir bare mykere og mykere ved hyppig bruk. Selv om det er mulig å rense/vaske Pashmina, kan kjemikaliene som brukes i vask, skade fibrene. Vi anbefaler derfor å vaske med kaldt eller lunkent vann, milde naturlige såper eller shampoo fri for kjemikalier. Skyll til vannet er klart og rull plagget inn i et håndkle uten å vri det. Når vannet har trekt seg ut kan plagget henges til tørk, men ikke i direkte sollys. Plaggene kan strykes som 100% ull.