Art by Tove Hongslo

Toves oppvekst på Helgelandskysten preger hennes malerier med elementer som gamle båter, sjø og natur. Hun er en habil kunstner, som har vært med på mange utstillinger i ulike deler av landet i en årrekke.

Image may contain: sky, cloud, outdoor, water and nature
«Måkedans» – Tove Hongslo 2019
Klikk på bildet for å se siste nytt…

Maleriene blir til av filosofisk tenkning og trang til å feste tanker og opplevelser til lerretet. Konturer, farger og stemning fører henne fremover, og påkaller minner og historier. Gamle robåter ligger hennes hjerte nært, og er selve kjennetegnet på hennes kunst. Båtene blir gjerne med som et element for å forsterke stemningen og historien i bildet. Gamle båter har sjel og budskap med seg på reisen. De kan være strandet på land, gått på et skjær, forankret i dypet, konstant i bevegende sjø eller fjerne horisonter. På mange måter kan dette symbolisere våre liv i forskjellige faser. Båtene har ikke årer om bord, kanskje en fortelling om at mennesket ikke lar seg styre, men påvirkes av omgivelsene rundt. Stemningen i bildene er ofte med på å etablere en stillhet og ro.

Foruten båter maler hun innimellom andre motiver som, den ensomme damen, lekende barn og gamle hus med sjel, på lik linje med båten.

Hun benytter akryl på lerret som tåler å bli uttynnet og lagt lag på lag. Hun kombinerer dette ofte med miks media som grov konturpaste og sand som skaper dybde, bevegelse og fremhever elementene i maleriet.

Hennes bakgrunn er ingeniør, gründer og coach. Men som hun sier: ” Det er en tid for alt!”

Bildene har COPYRIGHT og kan ikke kopieres uten tillatelse fra kunstneren selv.