Anne Elisabeth Stålung

Anne Elisabeth Stålung er opprinnelig fra Oslo og har de siste fire årene vært fastboende på Tofte i Asker. Hun er mest kjent for sine store fargesterke malerier i akryl og billedcollager (mixed media) på lerret.

Anne har tegnet og malt siden hun lærte å holde i en blyant. Etter toårig allsidig v/ formingslinjen på Bredtvet reformgymnas begynte hun på Sogn Yrkesskole, hvor hun også hadde ett år med fargelære. Noen år senere tok hun en juridisk administrativ utdanning og har jobbet i Oslo kommune i mange år. På grunn av en nevrologisk bevegelsesforstyrrelse, nakke dystoni er stillingen redusert til 50%, noe som har ført til at hun kan drive med kunstmaling som terapi. 

«Jeg maler intuitivt og bruker farger til å gi meg positivitet. Jeg maler fra hjertet og prøver å ta tak i det gode jeg føler. Å male gir meg mye god energi.»

Det var først på slutten av 90 tallet hun begynte å male på store lerreter og lærte å male med malekniv, etter oppfordring fra billedkunstner Margaretha Isaken, som Anne Elisabeth ble elev hos etter et ukelangt malekurs i Jotunheimen.

Hun har også vært på malekurs i Spania med Annfrid Leikvoll. 

Kunstneren Jertrud Alice Eikås Eide og Anne Elisabeth er gode venninner og har hatt mange gode malestunder sammen opp gjennom årene.

Hun har også hatt glede av å få delta på flere kurs med profilerte kunstnere, gjennom «Atelierfelleskapet» (Geir Yttervik, Bjørn Engkrog, Bjørnulf Dyrud og Enver Gashi) på Høybråten i Oslo.

Som medlem i Atelierfelleskapet og Galleri Høybråten deltok hun på flere fellesutstillinger i selve Galleriet, Østre Aker kirke, Gamle Linderud Gård med flere.

Anne Elisabeth har hatt flere separatutstillinger i:

Nittedal, Hvasser og Vålerenga bydelshus.

Etter hun flyttet til Tofte har hun stilt ut og blitt invitert til følgende utstillinger:

Lions Høybråten, Hurumgalleriet på Tofte, Rammegutta på Tofte, Holmbsu Spa Hotel, Støa i Holmsbu – Hurum Kunstlag sine årlige medlemsutstillinger.

Anne Elisabeth har vært medlem i Hurum Kunstlag i fire år. I de siste to årene har hun fungert som nestleder i styret til Kunstlaget.

Hun har fått utsmykningsoppdrag hos flere lokale aktører, etter hun flyttet til Tofte.

Hun har deltatt på malekurs hos Birgit Askestad, og sist Darek Adamski, sommeren 2020 i Holmsbu.

I 2020 ble Anne Elisabeth medlem i Kunstnerkollektivet i foreningen Utafor Boksen.

Nå gleder hun seg stort over å ha blitt invitert til Schulerudstuene og MB Art Galleri for å vise frem sine fargerike bilder, flest originaler, men også noen håndkolorerte signerte giclée-trykk, og trykk på lerret i begrenset opplag.